Stop op

Sanum nyhedsbrev juli 2015

Når vi møder modstand, syntes vi ofte det er hårdt og uretfærdigt. Vi gør alt for at få det væk. Vi trælser og siger ”hvorfor sker det her altid for mig”? Når vi møder noget i kroppen der gør ondt vil vi have det væk hurtigst muligt og tager hvad som helst for at få det af vejen.

Det ligger så dybt i vores kultur arv, i vores opdragelse, at vi ikke kan se os ud af det. At vi ikke kan se den anden side af medaljen. Men der er faktisk en anden side af medaljen. For sker det af en grund eller er det bare røv og nøgler?

En gang fik jeg at vide, at vi kan svømme med strømmen eller vi kan forsøge at svømme mod strømmen og dræne os selv fuldstændigt.  De første mange år af mit voksenliv svømmede jeg mod strømmen. Jeg forstod simpelthen ikke at der var andre muligheder. Først da jeg var så ilde tilredt omkring de 30 at min krop meget tydeligt sagt stop, så stoppede jeg, dog modvilligt men jeg gjorde det.

I dag ca. 15 år efter forstår jeg at det er muligt at svømme med strømmen og gå i land længere nede af bredden og gå derhen hvor jeg vil. Før troede jeg, at jeg så ikke kunne bestemme hvad jeg ville, at jeg bare skulle gøre hvad omstændighederne formede, men sådan er det ikke.

Det jeg i dag forstår ved at svømme med strømme er, så sandelig at følge mit hjerte, men være åben for at hjertet kan drive os rundt i manegen. Det at slippe og være med det der er, er at overgive sig til den situation man er i, trække vejret i den, lade den synke ind og så agere ud fra det, og derefter tage ved lære af den.  Når der er flow så er livet jo ingen sag, når der er modstand er det en anden sag og det er her vi kan lære så meget af vende medaljen.

Jeg tror på at når der er modstand så er det fordi vi skal lære noget. Når vi siger ”hvorfor sker det her altid for mig”, så er der især noget at lære. Hvis vi ikke lader os drive rundt af den situation vi er i, men prøver at trække vejret inde i den, så kan vi tydeligere se hvad det er vi skal lære.

Da jeg var i shipping branchen skiftede jeg job ca. hver tredje år. Jeg nåede at være tre steder efter min læretid og da jeg stoppede blev mit mønster meget tydeligt. Jeg havde indtil da bare syntes at det var en mandschauvinistisk branche og at cheferne var åndsvage.  Måske var branchen det og måske var de åndsvage, men faktisk kommer det ikke sagen ved…….
I virkeligheden tog jeg ikke min del af ansvaret. Jeg så ikke at jeg løb ind i de samme ting alle tre steder. Jeg tog ikke ansvar for det jeg skulle lærer, så det blev ved at ske og det blev bare hårdere og hårdere at være mig.

Det, der er blevet meget klart for mig selv i dag er, at jeg selv har 100 % ansvar for den situation jeg er i og at jeg kan vælge hvordan jeg vil håndtere den.

Hvis jeg havde været mere vågen ville jeg have stoppet op mange år før end jeg gjorde. Jeg havde så mange udfordringer og mit arbejdsliv var hårdt. Selvfølgelig fordi jeg ikke lyttede til mig selv. Jeg drønede derud af og syntes bare det var uretfærdigt.

I dag ved jeg at når livet udfordrer mig så er det fordi jeg er klar til at lære noget nyt. Jeg stiller mig åbent over for det og prøver at trække vejret ind i det og når jeg har gjort det i noget tid, så begynder jeg at slappe af og så kan jeg se situationen mere klart og agere derfra.
Når jeg giver det tid og trækker vejret så begynder jeg at aktivere både mit hjerte, min hjerne og min mavefornemmelse og når der er balance i alle tre centre så kan jeg tage en beslutning der følger mit hjerte, som er fornuftigt for mig og som mærkes rigtig.

Det er nogen gange svært, men nu har jeg været i processen så mange gange at jeg ikke bliver slået så meget ud af den og nemmere kommer igennem den og jeg er dybt taknemlig for min yoga- og behandlingspraksis, som i den grad har givet mig ro og styrke til at kunne håndtere det – til at håndtere livets gang.

Det er blevet mig meget tydeligt at kroppen afspejler hvor vi er mentalt. Jeg har aldrig følt mig så stærk fysisk som nu og jeg har aldrig følt, at jeg tør stå så meget på mine egne ben som nu. Jo mere jeg træner min kroppe på den sunde måde – det skal jeg fortælle om en anden gang – jo mere tør jeg tage ansvar for mit liv.

Så når du møder modstand næste gang i en situation eller i kroppen, hvilket i øvrigt ofte afspejler hinanden, så vend medaljen og se hvad din udfordring er, hvad din lære er og lær af livet, så bliver det med garanti nemmere og du vil have mere mod næste gang du møder modstand …..og ikke mindst. Det er total fedt at turde lade sig flyde med strømmen på ryggen med ansigtet mod solen og hjertet åbent for livet……noget helt andet end at kæmpe mod strømmen.

Jeg håber vi ses på yogagulvet eller til en behandling, men for nu

RIGTIG GOD SOMMERFERIE.