INDIEN

Yoga og ayurvedarejse til Sydindien

14 dage med yoga og meditation guided af mig hver morgen, ayurvediske behandlinger på DR. Unnis klinik, vejledende samtaler med mig, hygge, strand, og samvær. Siden 2003 har jeg haft over 25 hold afsted til på disse yoga- og ayurvedarejse til Sydindien/Kerala/Kovalam Beach i samarbejde med Grace Tours.

Næste yoga og ayurveda-behandlingsrejse i Indien er afrejse d. 23/2 og hjem igen d. 10/3 2019. 

Infomøde afholdes løbende i Kbh. og nordsjælland. Næste gang er i oktober 2018  hos Grace Tours på Østerbro. Dato følger.

Tilmelding - via yoga@sanum.dk eller via Grace Torus

Hotellerne
MAHARAJU ligger lige i anden række hyggeligt gemt mellem palmerne og uden summen fra promenaden www.maharajupalace.com
Maharaju dobbeltværelse kr. 19.600,-
Maharaju enkeltværelse kr. 21.800,-

THE BEACH HOTEL I og THE BEACH HOTEL II har begge sundudsigt lige ud til promenaden  http://www.thebeachhotel-kovalam.com/
The Beach Hotel dobbeltværelse kr. 19.400,-
The Beach Hotel enkeltværelse kr. 21.800,-

The Beach Hotel II dobbeltværelse kr. 21.500,-
The Beach Hotel II enkeltværelse kr. 25.900,-

PRITTWII - ligger inde i palmelunden lidt oppe, så der er luft og udsigt over bugten fra halvdelen af værelserne. Ligger i sammenhæng med Dr. Unnis klinik.
Enkeltværelse/ Dobbeltværelse
Stuen kr. 19.400,-/21.800,-
1. sal kr.  20.100,-/23.600
2. sal kr.  21.100,-/25.600,-

Priserne er inkl.:
Yoga og meditation 2 timer hver morgen
12 ayurvediske behandlinger
14 overnatninger med morgenmad
Fly Kbh-Trivandrum/Retur
Skatter/afgifter
Transfer lufthavn-hotel/ retur
Afgift til Rejsegarantifonden

Program
Vi ankommer tidligt om morgenen og bliver indlogeret på vores hoteller. Når vi har sundet os lidt, mødes vi til velkomst møde.

De efterfølgende 12 dage vil bestå af meditation og yoga tidligt hver morgen. Bagefter spiser vi morgenmad sammen og derefter vil programmet være individuelle med behandling, strand og afslapning. De fleste aftner vil vi spise sammen, men du kan frit vælge, om du vil deltage eller ej.

Afhængig af din tilstand kan du blive anbefalet at tage nogle ekstra behandlinger. Disse er ikke inkluderet i prisen.

Under opholdet vil Dr. Unni holde et foredrag for os og fortælle om de grundlæggende ayurvediske begreber.

Turen er lavet med det formål at skabe velvære hos den enkelte. Nogle tager af sted pga. sygdomme de gerne vil til livs, andre for at holde sygdom i ave. Andre igen for at opnå mere velvære i krop og sind og få en større selvindsigt.

Yogaen bliver tilpasset individuelle behov og formåen – alle har mulighed for at være med. De ayurvediske behandlinger foregår på Dr. Unni’s klinik kun 5 minutters gang fra hotellerne.

Behandlingerne foregår i tidsrummet 09:00 – 18:00 og aftales individuelt.

Der er bevidst ikke planlagt en masse i løbet af dagen og aftenen, da både yogaen og behandlingen kan gøre en mør. Oftest har man bare brug for at sidde i skyggen og læse en bog, slikke sol på stranden, gå en tur i de nærliggende små landsbyer, eller bare sidde og kigge ud i luften. Har man ekstra overskud, er der dog rig mulighed for at tage af sted på egen hånd. Fx ligger hovedstaden i Kerala, Trivandrum kun 45 minutters kørsel fra Kovalam Beach, hvor kurset afholdes.

Vejledere på turen
Vejledere på denne tur er Rikke Hansen fra Sanum Yoga. Jeg holder til i NOR House, som er et 3 etager sundhedshus i KBH NV. og lille klinik i Torup, og har i mange år arbejdet terapeutisk med mennesker. Foruden daglig undervisning og behandlinger afholder hun kurser og foredrag. Rikke har gennem en årrække fået behandlinger hos Dr. Unni og sideløbende med sin yoga praksis fået en god forståelse og kendskab til ayurveda. Rikke er bl.a. yoga- og meditationslærer samt Manuvision kropsterapeut og vejlededer.

Fordele ved grupperejse
Fordelen ved at deltage på en arrangeret tur som denne i en gruppe og med vejledere er, at der altid er en at gå til, en at spørge og en at søge trøst hos. Når man arbejder med sig selv, kan der komme ting op, som slår benene væk under en, og så er det rart at have en at gå til, især når man er i et fremmed land. At være en gruppe kan giver en fantastisk tryghed og der er altid masser af støtte at hente fra gruppen og der bliver knyttet mange dejlige venskaber.

Sammen med familie
Er I et par eller en familie som deltager på turen, vil der blive taget hensyn til dette når tider til behandling aftales. Det kan fx være nødvendigt at tage hensyn til børnepasning o.a. Sydindien er et dejligt sted at rejse til med børn, og opholdet ved Kovalam strand er børnevenligt. Der kan arrangeres dansk børnepasning, ellers er det nemt at finde en inder som vil passe børnene.

Indien
Og så er Indien et fantastisk land – på godt og ondt. Kontrasternes land; smukt, rigt på alle måder, velduftende, fattigt og snavset. Men er man til Indien, så vil det for altid have plads i ens hjerte. Det er et spændende land med meget at byde på, og uanset om man vender tilbage eller ej, så er det et land, der skal opleves.

Ayurveda og Yoga
Både ayurvedaen og yogaen stammer fra de gamle indiske skrifter ”Vedaerne”. Det er begge lærdomme til hvordan man lever et sundt liv, og er i Indien praktiseret gennem mange tusinde år. De udøves forsat på traditionel vis. Det er begge filosofier med dyb forståelse for menneskets natur. Filosofier der bygger på et sund og lykkeligt liv. Det er begge en lære om livet. Ayurveda betyder ”viden om livet”, og yoga betyder ”forening af det individuelle med det universelle (kender du dig selv og dine grænser, så kan du forhold dig til dine omgivelser)”.

Forskellen på ayurveda og yoga er, at ayurveda er en behandlingsform, du behandles af en behandler, og yoga er et selvstudie, du praktiserer/udøver selv.

Ayurvedaen er en behandlingsform, som ikke bare symptom behandler, men også årsags behandler og opbygger, så man har mulighed for at holde sygdomme og skavanker for døren.

En ayurvedisk behandling kan spænde bredt med hensyn til behandlingsmetode, afhængig af individuelle behov. Det spænder lige fra massage, som alle starter med, varm olie massage, pulver massage, diæt, udrensning, yogaøvelser, udrensninger, urtemedicin m.m..

Afhængig af forløbet, kan det være der anbefales, at tage 2 behandlinger om dagen og tage urtemedicin.

Det er bevidst at kost ikke er med i arrangementet, da det oftest anbefales, at spise efter bestemte principper og det er meget individuelt om man vil følge det eller ej. Det er IKKE nødvendigvis kedelige diæter, bare måder hvorpå du kombinere din kost, og få ting, du bør holde dig fra, for at opnå optimal effekt af forløbet. Restauranterne i området er meget bekendt med at lave ayurvedisk mad, så det er nemt at få dejlig mad.

Yoga er læren om egne grænse og bevidsthed. En måde, at søge selvindsigt på. Yoga er ikke bare ”gymnastikøvelser”, men en lære i, at leve livet her og nu! Yoga øvelserne er der hvor du omsætter ord til handling. Det er der hvor du i praksis lære at omsætte filosofi til handling. Yogaøvelserne giver fysisk, psykisk og spirituel velvære og det er helt individuelt hvor langt man vil tage det.

Yoga er egentligt et system til at stilne sindet, men er utroligt effektivt for vores fysiske velvære. Yogaøvelserne er super god motion. Øvelserne træner kroppen i et roligt tempo, og så er de konstrueret sådan, at de massere de indre organer, hvilket stimulerer hele systemet positivt. Fokus på rigtig vejrtrækning og åndedrætsøvelser giver, ud over forbedret fysisk heldbred, også mental ro og balance på grund af den meditative virkning.

Yogaøvelserne er en del at ayurvedaen. Øvelserne kan fx gives som ”medicin”, og så er det en måde, hvorpå man kan opretholde den velvære på, som opnås på turen. Derfor er yogaen sammensat sådan, at den uden problemer kan udøves hjemme, efter opholdet.