1:1 FASTE/UDRENSNING

sanum_075Individuelt fasteforløb

Giv dig selv en helt unik gave. Et personligt faste, træning- og behandlingsforløb. Få en skræddersyet kur og mærk en kæmpe forskel bagefter.
Kan anbefales som genoptræning efter sygdom eller svær modgang i livet.  
Pris forslag og set up's:
-1 behandling med vejledning samt 1 times personlig træning - Pris: kr. 1500,- 
- fremsendelse af manual og opskrifter, afklaring via telefon  - Pris: kr 600,-
- for behandlinger 1, 15 min. Pris: 750 kr 

Sammensætning sker efter ønske og formåen. 

Kontakt: Rikke Hansen tlf. 30340851, yoga@sanum.dk for yderlige spørgsmål eller aftaler.

Hvorfor faste?
Kroppen er den struktur vi lever vores liv igennem. Vi opfatter os selv og den omverden vi lever i igennem vores krop. Ved at oparbejde smidighed og forbedre kroppens betingelser, opnår vi større frihed og mere overskud, hvilket er det grundlæggende formål med en faste.

Fasten vil dels rense muskler, hud og organer helt ned på celleniveau ved at nedbryde overflødigt væv og føre affaldsstoffer ud af kroppen. Kredsløbet vil styrkes og gennemgå en “foryngelse”. Alle sanser vil blive forbedret. Muskulaturen kommer i bedre balance. Gigt og hudsygdomme kan blive reduceret, da kost og levevis har stor indflydelse på disse sygdomme. Over- og undervægtsproblemer vil også kunne mindskes, da stofskiftet/forbrændingen reguleres (men det skal ikke være formålet med fasten).

Fasten vil psykisk betyde mere afklaring af grænser og grundlæggende behov. Man konfronteres med dårlige vaner og adfærdsmønstre som holder én fastlåst.

Ved at give afkald på et af de mest basale behov for en stund, ændres kroppens funktionelle betingelser radikalt. Grænser nedbrydes, kroppen får mulighed for at “starte på en frisk” og man kommer ud som en styrket person.

Se interview med Rikke om hvad faste er.

Forløbet
Nedtrapning: Kroppen bør forberedes ordentligt på fasten ved kun at spise letfordøjelig mad i en nedtrapningsperiode på min 7 dage, gerne 10 dage. Denne kost er basalt set vegetarkost, samt udelukkelse af stimulanser, som alkohol, kaffe, (sort)te, sukker, etc.

Hvis det virker som en svær opgave, så husk at hele forløbet kun varer lidt over 3 uger og at store dele af jordens befolkning ernærer sig af “nedtrapningsmad” gennem hele livet.

Selve fasten 
de dage du vælger at faste kommer du på klinikken hvor vi træner sammen og du får en oliebehandling som stimulere organerne naturlige udrenselses proces. Ved både at træne og få behandling optimeres porcessen, så 3-dages faste kan have sammen effekt som 10-dages saft faste (uden behandling og træning). Resten af dagen foregår på egen hånd. Man kan fint går på arbejde men det anbefales at tage nogle fridage eller arbejde på lavere blus. Det anbefales at faste 3 dage, men 1 dag har også en rigtig fin effekt.  

Optrapning
Efter faste dagene bør kroppen dels vænnes til at spise igen, dels bør kroppens depoter fyldes op med noget godt. Derfor afsluttes fasten med en 7-10 dages optrapningsperiode, hvor kosten er som i nedtrapningen. Her vil meget tydeligt mærke den forbedrede smagssans og man vil opdage, at ens evne til at nyde maden vil være væsentlig forandret!

Nogle kan umiddelbart have svært ved at se det “sunde i en faste”, men de færreste er klar over hvilke enorme ressourcer og mængder af affaldsstoffer vi har oplagret i vores krop.

Det er værd at have i mente at fasten har eksisteret (og stadig gør) i de fleste kulturer op gennem tiden og det er der selvfølgelig en grund til!

Ved at tillade kroppen at forandre sig, tillader vi også os selv at forandre os. Det at faste giver kroppen ro til at udrense og tid til eftertanke. Når der er stille er der mere plads til at mærke hvad der i hverdagen driver os. Resultatet er en øget fleksibilitet både fysisk og psykisk, som gør os bedre i stand til at møde livet.