Hvad kan yoga og meditation gøre for dig?

Meditation er målet med Hata yoga. At man smidiggøre og styrker krop og sind ved hjælp af yogaøvelser, åndedræt, afspænding og kost, så man bliver i stand til mere stille, at sidde og observere hvem man er. Man forbereder sig til mere subtilt, at observere og være med det der er. At være med det der er, bliver meget konkret, når man sidder i stilhed med sig selv uden at bevæge sig.

Yoga er et fantastisk effektivt redskab, uanset hvordan du vælger at bruge det. Det kan bare bruges som en motionsform, men er egentligt tiltænkt som et redskab til at stilne sindet, som et terapeutisk redskab til at møde sig selv og til at lære om livets gang – til at lære at navigere i selve livet.

Fysisk er yoga en fantastisk motionsform som giver god fysisk form og ikke mindst vitalitet og gennemstrømning blandt andet fordi øvelserne går ind og masserer organerne, og åbner for energibanerne.

Yoga er egentlig for sindet. Et redskab til at stilne sindet med. Når vi ændre det vi tænker og føler så ændre vi kroppes struktur. Eller omvendt. Når vi laver fysiske yogaøvelser så kan vi snige os ind på sindet og ændre vores adfærd.

Gennem yogaøvelserne lærer vi om livet. Der er for eksempel øvelser, der åbner hjertet, og der er øvelser, der lærer en, at overgive sig til det er. Vi har mulighed for at ændre alt lige her og nu, men af mange grunde gør vi det ikke. Vores indstilling er lagret i vores krop. Vores krop viser vores indstilling til livet, så ved at ændre vores indstilling i kroppen ændrer vi vores syn på livet, eller den måde vi møder og håndterer livet på.

Yoga er en “gør det selv” praksis. Den skal dog indøves gennem undervisning. Man skal lære at forstå sproget, som så bliver en mere og mere integreret del af ens hverdag, som så kan praktiseres på egne hånd.

Dyrk yoga med mig i Torup

Torup
Onsdage kl. 8.30 -10  Hatha Flow
På Dyssekilde yogacenter i Torup, Torupvejen 98,
Kræver tilmelding, til yoga@sanum.dk

Priser:
Yoga 1495 kr. per kvartal – halvårs sæson forår/efterår sæson 2860 kr.

Hataflow yoga er en bevægelig men rolig yogaform med tid til fordybelse. Den er meget styrkende på grund af dynamikken i udøvelsen. Alle kan være med. Du kan se et lille udsnit af stilen på dette videoklip. Da holdene er forholdsvis små, er der tid til individuelle justeringer og råd.

Hvert år er jeg med på:
Yoga på Himmelstorm musik festiva
Tisvilde yogafestival

Dyrk yoga med mig i København

København
Tirsdage kl. 10.30 – 11.56   Kropsterapeutisk yoga
i NOR.House, Hejrevej 30, 3 sal, 2400 Kbh.
Tilmelding via NOR: nordic health house

Kropsterapeutisk yoga er en yogaform der skaber bevidsthed på dine bevægelser, og fysiske gøren og den effekt det har på sindet. Yoga formen giver endvidere bevidsthed om de følelser der relaterer sig til forskellige kropsdele.

Kroppen afspejler den måde, vi tager livet ind på, eller ikke tager det ind på. Den afspejler vores væren, mere end hvad vores bevidsthed kan registrere. Ved at arbejde med kroppen og sætte ord på de følelser der hører til bestemte kropsdele og bevægelser, eller mangel på sammen, kan vi arbejde med det ubevidste og måske få det op til bevidstheden. Yoga formen er langsom og nærværende, men alligevel dynamisk gennem sin intensitet og giver derfor god styrke og energi. Det er både stående, siddende og liggende øvelser.

Yoga og meditation med mig

Jeg har både faste hold i København og Torup og holder desuden løbende workshops og events i hele landet. Du kan se det hele her…