– en lære i at slippe indefra.

Shank Prakshalana eller saltvandsudrensning som det er oversat til på dansk, er i virkelighed en yogaøvelse, det meget specifikt går på at vække tyktarmen. Vække dens naturlige bevægelse. Tyktarmen og lungerne er de organer som står for at udskille det som ikke er godt for os både fysisk og mentalt. Tyktarmen er et organ som bevæger sig, som pulsere, som fx hjertet. Forskrækkelser i livet stopper tyktarmens bevægelse, den stivner (af skræk) eller får en begrænset bevægelse, hvilket gør at livets affald stagner der. Vi får svært ved at fordøje livet og ikke mindst slippe det der ikke er godt fr os. Og så er den negative spiral igang. Lungerne er en lidt svær størrelse at komme i nærheden af og træne hvorimod tyktarmen er meget mere tilgængelig for os fx. gennem denne yogaøvelse/saltvandsudrensning som lærer os at slippe.

Dato: dato følger – 2020.
Tilmelding: yoga@sanum.dk
Pris: kr. 1500,- skal betales ved tilmelding (depositum 600 kr.)
Sted: info følger
Medbring:  Afslappet og varmt tøj, evt et par ekstra bukser.

Program
Som deltager skal du kommer fastende på selv workshopdagen. Ugen inden, min 3 dage inden har du på egen hånd fuldt en diæt/ en kostændring. Mad som er blid og blød. På selve dage starter vi med yoga og meditation og efter en kort vejledning går vi i gange med selve udrensningsprocessen. Vi begynder at drikke saltvand. Der bruges få nemme yoga øvelser undervejs, som skal stimulere processen positivt, og så vil der være snak omkring det der sker. Når selve udrensningen er færdig, det kan godt tage 3 timer, hviles der, hvorefter det første måltid mad serveres. De efterfølgende dage/ uge følger du en diæten, som stille smør tarmene.

Det anbefales ikke at lave planer for resten af dagen, da det kan være en trættende proces.

Saltvandsudrensning er for sindet, men kan have en go effekt på tarmene fysisk.
Fysisk kan tarmskylning give mere lethed i systemet. Der er tæt sammenhæng mellem tarmsystemet og nervesystemet. Når tarmsystemet renses, vil det samtidig afspænde og afbalancerer nervesystemet. Det vil klare sanserne, give større følsomhed og mere energi.