Hvordan bruger man udrensning og/eller faste i forbindelse med kropsterapi og yoga?

Når man arbejder terapeutisk gennem kroppen bliver det tydeligt hvor vigtigt udrensning og faste er.
I kropsterapi og yoga løsnes “livets affald” sig.
Her menes, at alt vi bær i livet, som ikke er godt for os, tynger os, og hæmmer flow uanset om det er fysisk, mentalt, følelsesmæssigt, spirituelt, energimæssigt etc..
En ting er at det løsnes, noget andet er at få det ud.
Når det løsner sig og personen ikke er i stand til at får det ud så bliver det til plummervand som ligger og hæmmer kroppens flow.
Fra Ayurveda- og yoga filosofien og fra min læring gennem mange års samarbejde med ayurveda-læge Dr. Unni fra Kerala/Trivandrum, er det især tydelig hvor vigtigt og hvor stor en forskel det gør at man udrenser i forhold til et behandling forløb.

Når vi intensivt arbejder med os selv.

Det der hæmmer os mennesker både fysisk og psykisk, er når noget sætter sig fast. Når noget stagnerer.
Og når vi så bærer det gennem livet i fx. 20-30-40 år, bliver det en indgroet indstilling til livet.
Når vi bærer på noget, der tynger os, bruger vi vores livsenergi på at bære denne byrde, og så begynder vi at slide os selv.
Helbredet begynder at svækkes, humøret følger med og så mister vi yderliger livsenergi, og vi glider ud i en negativ spirale.
Ved at løsne det der er stagneret, ved at skabe bevægelse i det der sidder fast, og få det ud, skaber vi mere ro og ikke mindst liv. At sætte bevægelse i noget der er stagneret har stor effekt via tarmene og åbner for åndedrættet, som er den største kilde til udrensning på alle plan.
Tyktarmen og lunge er de organer der sørge for at slippe, skaffe os af med det vi ikke skal bruge, det som tynger os.
Hvis tyktarmen er svækket resultere det i mindre bevægelse, og derved svære at trække vejret.
Når tyktarmen ikke kan slippe stagnere sorgen i vores lunger.
Jeg bruger forskellige udrensninger og faste set up, i forbindelse med kropsterapeutiske behandlinger og forløb hos mig.
Hvert menneske har sin historie og bær livet på forskellig vis, derfor er det også forskelligt hvilken slags diæt, kur, udrensning eller faste set up jeg vil sætte folk på.
Afhængig af den enkeltes tilstand kan en udrensning nemlig gå hen og stress kroppen og så er man lige vidt.
Udrensninger kan være få ændringer i kosten gennem noget tid. Til olie som skal drikkes og medfører toiletbesøg og hvor man er klar efter en hviledag, saltvandsudrensning til faste dage.
Er du interesseret i at høre mit take på udrensning, diæt og faste, så kan du høre mere i mit fælleskab hvor jeg går på d. 26 feb. kl. 20-21.
Du finder mig her: https://www.patreon.com/sanumyoga