Shank Prakshalana eller saltvandsudrensning som det er oversat til på dansk, er i virkelighed en yogaøvelse, der meget specifikt går på at vække tyktarmen funktion og energi. 

Tyktarmen og lungerne er søster-organer og påvirker hinanden.
Det er de to organer som vi bruger til at udskille det som ikke er godt for os at bære på i livet. På alle plan både fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt.
Gennem tyktarmen udskiller vi “dagens lort”, og får vi ikke gjort det hver dag, så bliver vi forstoppet af livet affald. 

Mange mennesker har skjult forstoppelse, for meget “lort”/ for meget af livets affald på lager, hvilket hæmmer dem i frit at bevæge sig og trække vejret ind i livet.
Det er essentielt for både vores fysiske og mentale tilstand og generelle sundhed, at vores tarme virker.  Mange ubalancer i os mennesker stammer fra at tarmene er for fyldte med livets affald. 

Der kan være mange grunde til at tarmen er i ubalance.

Forskrækkelse er en af dem og noget jeg som kropsterapeut og spirituel vejleder arbejder meget specifikt med. Er vi forstoppet, og det kan man godt være selvom man kommer på toilettet hver dag, så får vi svært ved at fordøje livet og ikke mindst slippe det der ikke er godt for os. Og så er den negative spiral igang.
Saltvandsudrensing invitere tarmen til at slippe og komme i bevægelse. 

Dato: Ingen datoer sat op for 2024 – endnu.
Tilmelding: yoga@sanum.dk
Pris: kr. 1500,- skal betales ved tilmelding (depositum 600 kr.)
Sted: NOR.House, Hejrevej 30, 3 sal, 2400 Kbh. NV.
Medbring:  Afslappet og varmt tøj, evt et par ekstra bukser.

 • Som deltager skal du kommer fastende på selv workshop-dagen.
  Ugen inden/  dage, min 3 dage inden, har du på egen hånd fulgt en diæt/ en kostændring, så du forbereder krop og sinde på selve  udrensnings processen.  Kostvejledning / diæt oversigt får du af mig ved tilmelding.
 • På selve dage starter vi med blid yoga og meditation og efter en kort vejledning går vi i gange med at drikke saltvand.
  Du vejledes under hele processen som foregår i et stille tempo.
  Der vil være meget stille tid og ro for at processen bliver så blid og blødt som muligt. 
  Der bruges få nemme yoga øvelser og bevægelse undervejs, som skal stimulere processen positivt.
 • Når selve udrensningen er færdig er der hviletid, mens jeg forbereder det første lette måltid som du får inden du går hjem. 
  De efterfølgende dage/ uge følger du samme diæt, som du fulgt før selv udrensningsdagen.
 • Det anbefales ikke at lave planer for resten af dagen, da det kan være en trættende proces, samtidig med at det vil gavne din process med en stille og reflekterende eftremiddag/ aften. 

Saltvandsudrensning er for sindet, men kan have en go effekt på tarmene fysisk.
Fysisk kan tarmskylning give mere lethed i systemet. Der er tæt sammenhæng mellem tarmsystemet og nervesystemet. Når tarmsystemet renses, vil det samtidig afspænde og afbalancerer nervesystemet. Det vil klare sanserne, give større følsomhed og mere energi.